Skin by [cer] (cer@home.tula.net) Our community
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Informace pro nováčky  (Read 1093 times)
Kapitán
Megapsáč
*


Posts: 641
Tequila se'lai!
WWW
« on: December 24, 2012, 12:11:21 AM »

O co tady vlastně jde?
Perunica Express je textové RPG založené na jednoduchém principu psaní příspěvků. Každý hráč si vytvoří postavu z Mass Effect universa a s její pomocí pak prožívá a popisuje roztodivné příhody, o jaké tu nikdy není nouze.
Aby však tyhle postavy jenom bezcílně nepobíhaly vesmírem a nezachraňovaly každá vlastní princeznu, což by byla nuda, sejde se jich tu hned několik v jedné časové linii, a to díky centralizovanému příběhu. Vaše postava tedy bude mít nejen výhodu spolubojovníků, nýbrž i přátel na pokec u baru nebo kompliců na zesměšňování turianů.

O čem je ten centrální příběh?
Jak již název napovídá, všechny postavy tu mají jedno společné – jsou zaměstnanci společnosti Perunica Express. Jedná se o zaručeně nejlepší, nejrychlejší a nejneohroženější přepravní společnost v Mléčné dráze, která neváhá brát zakázky nejpodivnějšího druhu a nezalekne se téměř žádného rizika. Když někdo potřebuje poslat radioaktivní odpad, nebezpečná zvířata nebo dort své tchýni, má jasnou volbu.
Společnost jako taková je sice malá, ale nesmírně všestranná, od čehož se odvíjí i její zaměstnanci. Je to ten nejpestřejší mix ras a oborů, jaký si jen dovedete představit, a snaží se mít experta prostě na všechno, aby je venku v chladném vesmíru jen tak něco nepřekvapilo.

Koho potřebujeme?
Hráče kreativní, komunikativní a rozumné. Nejedeme na kvantitu, nýbrž na kvalitu, a radši si na příspěvek počkáme déle, než aby neměl hlavu ani patu. Pokud hráč všechno tohle splňuje, nebude ani tolik vadit, pokud trpí nějakou exotickou dys- poruchou.
Postavy z období chvíli po první hře (máme rok 2183), které mají trochu dobrodružnou povahu a také co nabídnout.

Koho nechceme ani vidět?
Lemply, co víc slibují než konají, šašky, co zneužívají volnosti pravidel, brambory, jejichž postavy jsou úplně nejvíc nejnezničitelnější, Maďary, co neumí česky, a gumy, jejichž nejdramatičtějším zvratem je "nic se nestalo." Speciální pifku pak mám já osobně na ty, co se zapojí a pak beze slova zmizí, přičemž na ně čeká dalších pět lidí. Takovýchto lidí bylo nedávno smazáno celé stádo, protože ostudným způsobem zanedbávali svoje postavy a kurvili hru ostatním.

Ok, já to teda zkusím, jaký je postup?
Nejdůležitější je mít představu o postavě a vyplnit podle svého nejlepšího vědomí a svědomí dotazník, který je vedle k nahlédnutí a okopírování. Důležité je, že píšete profil postavě, která ještě NENÍ zaměstnancem, samotné naverbování bude probíhat přímo během hry.
Ačkoliv fantazii se meze nekladou, je třeba mít na paměti, že postavy by měly být co nejpestřejší a jejich povolání by se měla doplňovat. Proto je zároveň více než vhodné nahlédnout do vstupních karet ostatních postav, aby nám tu neběhalo pět turianů bezpečáků, ale ani jeden technik.
Pokud máte vyplněný charakterník, je čas ho soukromou zprávou poslat mně do pošty pro konzultování. Pokud postavu píšete bez znalosti dosavadního příběhu, což je plně pochopitelné, patrně vám navrhnu menší změny, aby bylo jednodušší vaši postavu integrovat do společnosti, ale není třeba se obávat ničeho drastického.

V případě nejasností se nebojte ptát buď tady, nebo na icq.
Logged

Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Další pískoviště
MySql PHP XHTML CSS
MegaPolis theme by [cer]
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines